Realia Isännöinti stärker sin affärsverksamhet i Kemi och Keminmaa genom att förvärva Rainto Oy

Realia Isännöinti, som är en del av Nordens största koncern inom fastighetsförvaltnings- och fastighetsförmedlingstjänster, Realia Group, har förvärvat Rainto Oy som är verksamt i Keminmaa. Företagsförvärvet är en del av Realia Groups och dess dotterbolag Realia Isännöintis tillväxtstrategi och stöder Realia Isännöintis mål att fungera som trendsättare inom disponentbranschen.

 

Rainto Oy är ett företag som tillhandahåller högklassig disponentservice i Keminmaa och Kemiregionen. Företaget inledde disponentverksamhet 1995. Till företagets kunder hör cirka 30 bostadsaktiebolag.

 

”Jag upplever att mitt företag under årtiondena har etablerat sin ställning inom disponentbranschen i Kemi och Keminmaa. För att kunna garantera både nuvarande och nya kunder välfungerande tjänster som hela tiden utvecklas ville jag ingå partnerskap med Realia Isännöinti. I fortsättningen har vi tillsammans möjlighet att tillhandahålla professionell disponentservice till ännu fler kunder”, säger Jukka Rainto, vd för Rainto Oy.

 

”Jag är glad över att Jukka Rainto tar sin kompetens till Realia Isännöinti i Kemiregionen. Jukka tar över ledningen för Realia Isännöintis disponentverksamhet i Kemi och Keminmaa. Genom samarbete kan vi även erbjuda ännu fler kunder i Kemiregionen nya verksamhetsmodeller och tjänster inom fastighetsförvaltning. Jag önskar Jukka och fastighetssekreteraren Mari Anttila välkomna till Realia Isännöintis professionella team”, säger Veli Huotari, affärsdirektör på Realia Isännöinti.

 

Realia Isännöinti är för närvarande det enda företaget i sydvästra Lappland som har personal med AIT-examen och behörighet som auktoriserad disponent.

 

Rainto Oy fortsätter tills vidare som eget bolag efter förvärvet.
 

Mer information:

Veli Huotari, affärsdirektör, Realia Isännöinti Oy, tfn 040 509 5087

Jukka Rainto, vd, Rainto Oy, tfn 044 069 6035

 

 

Realia Isännöinti är en del av Realia Group-koncernen som är Nordens största expertkoncern för tjänster inom förmedling och förvaltning av bostäder, fastigheter och verksamhetslokaler. I Realia Group ingår Huoneistokeskus, SKV Fastighetsförmedling, Huom! Huoneistomarkkinointi, Realia Isännöinti, Realia Management och Arenna. Ober-Haus ansvarar för affärsverksamheterna i Baltikum och Hestia för verksamheterna i Sverige. Realia Group omsätter årligen cirka 134 miljoner euro och sysselsätter över 2 000 personer. Gemensamt för alla företag är att de betonar kundnöjdheten, som uppnås genom skräddarsydda produkter samt aktiv och professionell service. www.realiagroup.fi www.realiaisannointi.fi