Marina Salenius är utsedd till Huoneistokeskus Oy:s affärsdirektör och ansvarig för fastighetsförmedlingskedjan Huom!

 

EM, AFM Marina Salenius är utsedd till affärsdirektör för Huoneistokeskus Oy med början 1.6.2021. Hon efterträder Maija Jussilaa, som planenligt drar sig ur arbetslivet efter en lång karriär.

Marina Salenius har 17 års erfarenhet och en framgångsrik karriär inom fastighetsförmedling och känner branschen och dess aktörer mycket väl. Salenius fortsätter också som affärsdirektör för Huoneistokeskus och ansvarar således för hela Realias fastighetsförmedlingsverksamhet. Hon rapporterar till Realia Groups verkställande direktör Kari Virta.

”Huom!-kedjans unika verksamhetsmodell samt de Huom-anställdas inställning till förmedlingsarbetet skapar utmärkta ramar för att öka Realias marknadsandel av förmedlingsverksamheten. Tillsammans med alla från Huom fortsätter vi utvecklingen av Huom!-varumärket till en allt starkare kedja och jag väntar ivrigt på de kommande utmaningarna. Vårt mål är även i fortsättningen vara en tydlig, företagsdriven toppexpert inom fastighetsförmedling”, säger affärsdirektören Marina Salenius.

”Jag är mycket glad över att vi får Marina Salenius att leda Realias fastighetsförmedlingsverksamhet i sin hehet. Nu har vi en stark marknadsposition med två varumärken och vi kan utveckla dem självständigt, genom att utnyttja bådas styrkor. Samtidigt vill jag tacka Maria Jussila för hennes förtjänstfulla arbete med att föra Huom!-kedjan till Finlands topp”, säger ordföranden för Huoneistokeskus Oy:s styrelse och Realia Group-koncerns verkställande direktör Kari Virta.

Mer information

Kari Virta, styrelsens ordförande, Huoneistomarkkinointi Oy, tfn. 040 751 1853
Marina Salenius, affärsdirektör, Huoneistomarkkinointi Oy, tfn.040 738 1776
 
Fastighetsförmedlingsföretaget Huoneistomarkkinointi Oy som grundades 1969 kom tillbaka till Finlands fastighetsförmedlingsmarknad 2011. Kedjan som i sin nya form grundar sig på delägarmodellen har under de senaste åren utvidgat sig till en nationell aktör. Företaget är en del av Realia Group Oy, Nordens största expert på tjänster inom förmedling och förvaltning av bostäder, fastigheter och verksamhetslokaler. www.huom.fi 

Realia Group är Nordens största expertkoncern inom tjänster för förmedling och förvaltning av bostäder, fastigheter och verksamhetslokaler. Vi producerar heltäckande tjänster och lösningar inom boende- och lokalsektorns fastighetstjänster för våra kunder. I Finland hör Realia Isännöinti, Realia Management, Huoneistokeskus och Huom! till Realia Group-koncernen. Fastighetsmarknadsföring. Ober-Haus ansvarar för affärsverksamheterna i Baltikum och Hestia för verksamheterna i Sverige. I Realia Gruops-koncernens tjänst arbetar cirka 1 8000 experter och koncernens omsättning är cirka 130 miljoner euro. www.realia.fi